zondag 25 juli 2010

Nog meer aanlopen naar..

Leiden! Over 3 weken begint m’n introductieweek. Het is nog maar heel kort dag en langzaamaan wordt ‘t toch ook wel spannend. Helemaal op jezelf is heel anders dan thuis waar je verzorgd wordt, waar eigenlijk alles voor je gedaan wordt. En “opeens” moet je ‘t dan allemaal zelf gaan doen. Raar gevoel. De eerste maand zal wennen zijn, maar daarna komt alles vast wel goed. Mijn kamer is in ieder geval helemaal af: de meubels staan, zelfs de accesoires zitten er al in.

De treinreis ernaartoe was echt ontzettend leuk (en heel erg vermoeiend). Typisch, de blikken én opmerkingen die je krijgt als je met een matras op reis gaat. Daar zit je dan: met je matras, 3 tassen, 5 tijdschriften om de tijd te verdrijven en je kleine zusje.

P1050236

Na 6 uur (!) onderweg te zijn geweest waren we eindelijk in het huis in Leiden waar we de matras hebben neergegooid, alles een beetje hebben klaargelegd voor de nacht en vervolgens zijn we op zoek gegaan naar eten. Eerst in het huis, maar na de koelkast opengetrokken te hebben besloten we om toch maar echt buitenshuis te gaan zoeken. En waar ga je dan naartoe als je allebei niet echt heel veel honger hebt? Juist, naar de supermarkt om vervolgens in je kamer, zittend op de matrassen, met z’n 2en een heel stokbrood naar binnen te werken: “niet echt honger”.

Vrijdag kwamen om half 11 al de meubels (in de Ikea Delft aangegeven dat ze NA 11 uur moesten komen omdat we eigenlijk nog helemaal uit Limburg moesten komen. Word ik rond 10 uur gebeld: “Ze komen om half 11, ze moesten ze toch VOOR 11 uur afleveren?” Communicatieproblemen… In ieder geval: de meubels waren er en we zijn direct begonnen met alvast wat in elkaar zetten. Het bureau was ons eerste slachtoffer. Helemaal in elkaar behalve 2 rotplankjes, vervolgens de bureaustoel waarbij we het zelfs nog voor elkaar kregen om iets fout te doen. Dan het bed.. Niet supermoeilijk, maar gewoon ontzettend véél werk! En dan als laatste de kast: het frame opzetten en dan zo dom zijn om eerst lades enz. te monteren en er daarna achter komen dat de scharnieren van de deuren precies dáár vallen waar de lades ook zitten. Eerst weer alles losmaken, deuren monteren en opnieuw de lades enz. monteren. Finishtijd: 22.30

Na het klussen besloten we dan toch nog maar even de fusie in te gaan (=gemeenschappelijke ruimte) waar bij één van de jongens het idee ontstond om te gaan karaoken. Heel fijn als eigenlijk niemand écht kan zingen, maar leuk was het zeker. Om half 1 toch maar naar bed gegaan waar weer een nacht van niet echt goed slapen begon. (Het verkeer is lawaaiïg en ik moet er nog aan wennen.)

Dag erna om half 11 ongeveer pap en mam begroet die nog kwamen helpen met de laatste loodjes: checken of alles écht goed in elkaar zit en zo nodig corrigeren, deurknoppen monteren, die 2 plankjes van ‘t bureau vastzetten en uiteindelijk: toch wéér naar de Ikea Delft voor een andere lampenkap en voor alle accesoires. Kinderen kosten echt een fortuin. Maar nu is ‘t af en het is mooi geworden. Volgend weekend met het huisweekend zit ik ook echt op mijn kamer en niet zomaar ‘een’ kamer, net als met de El-Cid.

-25juli2010.

1 opmerking:

Anja zei

Zo druk bezig geweest! Ben van de week aan de gang gegaan om mijn Bert Plantagie meubels een mooi plekje te geven.